Kids In Balance

Omdat er méér in je kind zit dan er nu uitkomt

Behandelmethode voor kinderen met leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen. 

In 10 minuten per dag weer een blij en gelukkig kind.

Het doel van Kids In Balance is dat kinderen weer blij, energiek, zorgeloos en vol
zelfvertrouwen kunnen groeien. Thuis en op school.

Zich natuurlijk kunnen ontwikkelen. Weerbaar en wendbaar zijn in de maatschappij zonder hun eigenheid te verliezen.
Zonder medicatie, maar door gebruik te maken van hun eigen kracht.

Oorzaak aanpakken voor blijvend resultaat

Geen symptoombestrijding maar het lijf en brein optimaal met elkaar laten samenwerken. Door gebruik te maken van Brains Stimulating Method  – De Jong®, geïntegreerde technieken en leefstijl geneeskunde.

THERAPIE KAN THUIS

Geen wekelijkse sessies in de praktijk maar 10 minuten samen met je kind thuis oefeningen doen. Ouders krijgen begeleiding om hun kind fysiek goed te kunnen helpen.

KINDEREN ZIJN DE BAAS

Ik stem af op de wensen van het kind zodat ik ze goed binnen hun grenzen kan behandelen. Op een speelse wijze stel ik veel vragen, test en behandel ik ze. Het traject wordt altijd specifiek op maat gemaakt.

Diep van binnen weet je als ouder dat er ‘iets niet klopt.’

Je ziet het als jouw kind met anderen speelt. Je krijgt het ook terug van de leerkracht. 
Wiebelen op z’n stoel. Niet luisteren in de les. Concentratieproblemen.
En ondanks de extra begeleiding van school, heeft hij moeite om mee te komen met de rest van de klas.

Thuis heeft dat ook z’n weerslag. Hij heeft veel buikpijn. Trekt zich terug in z’n eigen
wereldje. Je vindt hem vaak terug, zittend op de bank terwijl hij voor zich uit zit staren.

Wat het precies is waar je kind doorheen gaat, daar kan je de vinger niet op leggen.
De huisarts kan je niet verder helpen. Ondertussen wordt op school geopperd dat therapie of medicatie heel goed werkt. 
Zodat hij geen ontwikkelingsachterstand oploopt. Van de medicatie worden kinderen rustig en kunnen ze zich concentreren. 
Handig toch?

Als ouder weet jij één ding heel zeker.

Er zit veel meer in mijn kind dan er nu uit komt.

Ook zonder medicatie. Maar wat dan wel? Waardoor komt het dat jouw kind problemen ervaart op het gebied van leren, gedrag of in de ontwikkeling?

Wat jij wil is een echte oplossing.

Door Kids In Balance is dat allemaal mogelijk

Tijdens dit traject focus ik op het lijf, brein en voedingspatroon van het kind.
Omdat leer-, ontwikkeling-, en gedragsproblemen ontstaan doordat het lijf en brein niet krachtig genoeg functioneren of samenwerken.

1. Onderzoek

We bespreken de ontwikkeling, zwangerschap, bevalling en hoe het nu gaat. We hebben het over voeding en testen visueel en auditief. Tijdens de alle sessies behandel ik jouw kind met geïntegreerde technieken zodat het lijf optimaal samenwerkt met het brein.​

2. Analyse van het lijf en brein

We bespreken de resultaten van het onderzoek en ik leg het oefenschema uit. Deze oefeningen zijn cruciaal tijdens de behandelingen en zorgen ervoor dat jouw kind grote stappen maakt. We hebben het over het effect van voeding en supplementen en jullie krijgen voedingsadvies. Ook vertrek je met tips voor thuis en op school.

3. Voortgang bespreken

Na een aantal maanden komen jullie terug en kijken we naar de vorderingen die zijn gemaakt. Tussen de sessies door hebben we contact via Whatsapp en mail. Ik maak weer een nieuwe analyse waarna we het oefenschema en de voedingssupplementen aanpassen. Na een aantal maanden kunnen kinderen zich onder andere beter concentreren, instructies opvolgen en uitvoeren. Zijn ze sociaal sterker en motorisch handiger.

Kids In Balance
Geen gedragstherapie of pil maar een échte oplossing:

Hi, Ik ben Wanda,

Makkelijk toegankelijk. Lief. En altijd op zoek naar de kracht van het kind. Het mooiste dat er is? Een blij, zorgeloos en energiek kind dat vol zelfvertrouwen kan opgroeien. Als therapeut ga ik daar voor. Dat doe ik al 25 jaar als begeleider en behandelaar van kinderen. De laatste 15 jaar combineer ik dit met geïntegreerde technieken, brain stimulating method en leefstijl geneeskunde waardoor er vaak na de eerste behandeling al merkbaar resultaat is. Ik ben SKJ geregistreerd en bevoegd om met jeugdigen een behandeltraject te doorlopen.

5/5
De juf wilde dat Tygo aan de Ritalin ging omdat het niet goed ging op school. Maar dat voelde voor niet als de juiste oplossing. Ik hoorde over de goede resultaten die Wanda behaalde met kinderen en heb een afspraak gemaakt. Door de behandelingen waar hij overigens zelf om vroeg, zat Tygo lekker in zijn lijf. Wanda bleef ons het hele traject lang aan de zijlijn aanmoedigen. Ze is niet alleen een professional, die alles rustig en met zorg benaderd, maar ook een fijn mens. Het resultaat is dat deze jongen zich heeft kunnen ontwikkelen tot een hele leuke sociale, lieve, gezonde, sportieve jongen van 17 jaar. En het belangrijkste is natuurlijk dat we hebben kunnen voorkomen, dat hij aan de pillen ‘moest.’
Wendy Teeuwen

Geen bestrijding van symptomen. Maar de oorzaak aanpakken.
Samen. Jij en je kind. 10 minuutjes oefenen per dag, een momentje voor jullie twee.
Aangevuld met de juiste voeding. Zodat lijf en brein optimaal met elkaar samenwerken.
Na een half jaar ken je jouw kind niet meer terug. Je omgeving ook niet. “Wat is er met hem gebeurd?”, hoor je ze vragen.
Jouw antwoord: “Er komt nu uit wat er altijd al in heeft gezeten.”

Wil jij overleggen of ik iets kan betekenen voor jou? Laat je telefoonnummer achter en ik bel jou vandaag nog even terug.

5/5
Na het eerste bezoek merkten we direct een verschil
Onze zoon (destijd 7 jaar) had het op motorisch gebied lastig en moeite met automatiseren. Ook zijn fysieke gesteldheid liet te wensen over. Ieder jaar werd er wel een antibiotica kuur voorgeschreven en in de ‘medische wereld’ werd er niets gevonden wat de oorzaak zou kunnen verklaren. We kwamen in contact met Wanda en merkte na het eerste bezoek al verschil. Ze legde direct de vinger op de zere plek. Hij zat lekkerder in zijn vel, was veel vrolijker en de op hem afgestemde kindvriendelijke oefeningen zorgden ervoor dat zowel het lichaam als het brein een nieuwe en snellere weg kon vinden om te leren en te handelen. In hele korte tijd was de problematiek verholpen en was er alleen nog af en toe een onderhouds sessie nodig. Waardoor dat kwam? Omdat de oorzaak werd aangepakt. Samen met een snel merkbaar en meetbaar resultaat is dat wat ons zo aanspreekt in de behandeling vanuit Brains in Balance.
Monique Willigen
5/5
Fijne begeleiding
Fijne begeleiding en er werd veel meegedacht als het ging om voeding en supplementen. Geïnteresseerd en oprecht blij als onze zoon Rick vorderingen maakte. Dat is Wanda. Niet alleen wij vinden het fijn om bij Brains in Balance te komen. Ook Rick komt graag bij Wanda. Hij is enorm vooruit gegaan. Wij zijn er van overtuigd dat Rick niet zo’n ontwikkeling doorgemaakt zou hebben als dat hij nu gedaan heeft! Hij is zo veel zelfstandiger geworden. Leerbaar. Hij kan lezen, klokkijken en rekenen Rick stond een aantal jaar geleden stil in zijn ontwikkeling en heeft PDD- Nos. Hij was traag, kon zeer moeizaam praten en informatie verwerken. Zijn bewegingen waren houterig en hij was lichamelijk wel in de klas aanwezig maar in gedachten heel ergens anders. Voor ons als ouders is het heel fijn om te zien wat een groei Rick doorgemaakt (en nog) heeft. We zien de toekomst van Rick vol vertrouwen tegemoet.
Margriet Roos
5/5
Van buitenbeentje naar beste van de klas
De hele basisschoolperiode liep mijn zoon achter de feiten aan. Hij leerde moeilijk, gedroeg zich raar en leeftijdsgenootjes gingen hem uit de weg. Ik voelde me verschrikkelijk. Ieder oudergesprek gingen we met lood in onze schoenen naar toe. De eerste afspraak was al prettig. We kregen een aantal grappige en simpele oefeningen mee die we voor het slapen gaan moesten doen. 6 weken later ging het al een stuk beter! Wanda kon hem zelfs verstaan en hij was opgewekt in plaats van constant moe en contactloos. Elke 5-6 weken naar Wanda toe waren voor ons heerlijk. Mijn zoon was elke keer letterlijk en figuurlijk weer gegroeid! We hebben een prachtige band opgebouwd en hij kijkt er ook echt naar uit om naar Wanda toe te gaan!
L.T. ten Cate

Veelgestelde vragen

Het eerste consult duurt maximaal 2 uur. De vervolgconsulten duren maximaal 1 uur.
Uit 5 consulten. Bij elkaar duurt het traject zo’n 9 maanden.

1. Na het eerste consult waarin ik alle vragen stel en uw kind behandel met de
geïntergreerde technieken, komen jullie een week later terug.

2. In dit consult bespreken we de analyse van het lijf en brein en leg ik het behandelplan dat speciaal op maat is gemaakt aan jullie uit.

3. Daarna gaan jullie 2 a 3 maanden 6 dagen per week 10 minuten per dag zelf aan de slag met de oefeningen. Tussendoor is er contact via mail of whatsapp om de vorderingen te bespreken.

4. Na 2-3 maanden komen jullie terug in de praktijk en bekijken we de ontwikkelingen. Ik maak opnieuw een analyse van het brein en lijf en uw kind krijgt weer een behandeling met de geïntergreerde technieken.

5. Na 6 maanden is er al een flinke verbetering opgetreden. Na 9 maanden krijgen jullie een afbouwschema en komen jullie niet meer terug in de praktijk.

Wanneer brein en lijf niet goed samenwerken, ontstaat vaak een leer-, gedrags-, of ontwikkelingsprobleem. De hersenen sturen het gedrag en ontwikkeling aan. Om hun werk goed te doen moeten ze genoeg energie krijgen door middel van de spijsvertering. Hormonen en neurotransmitters kunnen hierdoor krachtig aangemaakt worden en blijven zo in balans. Dat is nodig om schoolse prestaties te kunnen leveren. Daarnaast kunnen kinderen alleen een weloverwogen reactie geven als prikkels van buiten af gedoseerd binnen kunnen komen in de hersenen. Als alles tegelijk binnenkomt lijkt het net alsof er een fanfare door je brein heen loopt te toeteren. En om goed te kunnen ontwikkelen is het nodig dat de gebieden in de hersenen goed gevoed en doorbloed worden. Kortom het lijf en het brein moet heel krachtig met elkaar samenwerken wil het kind zich kunnen ontwikkelen.

Wat is Brain Stimulating Method?
De Brain Stimulating Method- (BSM) De Jong® is een neurologische behandelmethode voor kinderen met leer-, ontwikkelings-, en gedragsproblemen. De therapeut gaat op zoek naar de lichamelijke oorzaak van de problemen. Speciale massage- en bewegingsoefeningen, aangepast aan het kind, zorgen ervoor dat gebieden in het brein en het lijf krachtiger worden. Hierdoor wordt het kind gestimuleerd om een krachtige ontwikkeling door te maken en de natuurlijke ontwikkeling weer op te pakken. Kinderen leren makkelijker, zijn emotioneel meer in evenwicht en zitten lekkerder in hun vel.

Dit is nodig om het lichaam los te maken en eventuele blokkades van de zenuwbanen op te heffen, zodat de prikkels die de oefeningen opwekken de doelgebieden in het lichaam en de hersenen ook echt bereiken.

De behandelingen bij Brains In Balance vallen onder de aanvullende zorgverzekering. De volgende prestatiecodes komen op uw factuur:

24005, natuurgeneeskundige behandeling
24607, overige lichaamsgerichte behandelingen
24611, musculo skeletale geneeskunde

 

Hoeveel je terugkrijgt hangt af van het pakket dat je hebt. Kijk op de site van je zorgverzekeraar voor het juiste bedrag dat je kan terugvragen.

Het Kids In Balance traject start met een uitgebreid onderzoek. De kosten hiervoor zijn 145 euro. Vervolgens maak ik een analyse en geef ik deze in een consult aan u terug. Hierbij krijgt u het start advies mee. De kosten hiervoor bedragen ook 145 euro. Vervolgens komt u om de 2 maanden bij mij terug. Deze vervolgconsulten kosten 85 euro per consult.

Kids In Balance

Omdat blijven aanmodderen geen optie meer is

Niet alles wordt vergoed door de zorgverzekering maar je krijgt het dubbel zo veel terug in kwaliteit van leven. Een blij en gelukkig kind dat weer graag naar school gaat. Zelfverzekerd bij een vriendje gaat spelen. Vol zelfvertrouwen aan het leven deelneemt. Daar kan geen prijskaartje tegenop.