Ervaringen
Wendy Teeuwen is een aantal jaar geleden met haar zoon Tygo bij Brains In Balance in de praktijk gekomen.

Wat ben ik blij, dat ik bij Wanda terecht ben gekomen!
Niet alleen heeft zij iets voor mijn kinderen betekent, maar ook voor mijzelf.
Nadat de kinderen weer lekker in hun vel en op de rit zaten, door de Brains in Balance behandelingen/oefeningen, werd ik nieuwsgierig naar haar andere bedrijf.
De osteopatische technieken heeft mij geholpen om fitter en sterker te worden.
We hebben het allemaal druk en rennen onszelf voorbij, maar wat fijn dat ik een afspraak heb gemaakt.
En ik kan het weten, want ik heb het nu zelf ervaren en weet ook wat het voor kinderen kan betekenen!
Ga zo door Wanda!
Lieve groetjes Wendy Teeuwen. 

Wendy heeft haar ervaring met Brains In Balance beschreven in een boek “Vertrouw op je intuïtie”.
Boekpresentatie Brains In Balance
bekijk hier het filmpje
Boekje:http://www.vertrouwopjeintuitie.nl


GezondNu

Een moeder waarvan de zoon begeleid is geweest door Wanda de Keijzer, heeft de lezers van “GezondNu” geïnformeerd over de B.S.M.- de Jong® therapie. En zij heeft hiermee een prijs gewonnen! (december 2009)Jaren lang heb ik met mijn zoon geoefend met lezen en letters flitsen. Maar hij bleef achter in zijn AVI-nivo. Ook zijn concentratie in de klas was altijd een aandachtspunt. Ik heb wat therapieën met hem gevolgd, alles hielp wel wat, maar niet genoeg. Terwijl vriendjes thuis de boeken verslonden was het bij mijn zoon elke dag weer een verplichte opgave om te lezen. Het was voor Léon dan ook een verademing dat hij van Wanda even niet meer hoefde te lezen. Wel werd hij behandeld met de osteopatische technieken en moest hij elke dag vijf minuten simpele bewegingsoefeningen doen. Deze oefeningen waren nodig om evenwichtsorgaan te trainen waardoor hij zijn oogspieren beter kon gaan aansturen. Want wat bleek, Léon kon zijn ogen niet goed focussen op een boek wat voor hem lag. Geen wonder dat hij een hekel aan lezen had. In middels krijgt Léon naast zijn oefenschema ook leesoefeningen van Wanda mee en hij is eindelijk op weg om wel in zijn goede AVI- niveau te komen. De juf zegt dat Léon zich veel beter kan concentreren.

Suus de moeder van Léon (groep 7)Isis is altijd al een buikpijn kind geweest. Van baby af aan krampen en diaree. Ook haar eetlust was minimaal. Ze at het liefst wit brood met smeerworst of hagelslag en spaghetti met tomatensaus en tomatenketchup. Frustrerend want wij eten zelf super gezond, maar we kregen het er niet in. We hebben wat afgedokterd met haar. In Gezond Nu zag ik een artikel over Brains In Balance en ik heb Wanda gelijk opgebeld en we konden die week daarna al komen. Wat bleek. De zenuwbanen vanuit de hersenen naar haar buik lagen niet mooi vrij. Deze heeft Wanda met de osteopatische technieken los gekregen en vervolgens moesten we oefeningen doen om haar maag en darmen, enz. krachtiger te maken. Ongelofelijk maar eerst verdween de buikpijn en langzaamaan ging ze gewoon eten. Inmiddels is Isis veel minder moe en heeft ook geen buikpijn meer. Na Isis met in de behandeling gaan volgen voor mijzelf. Inmiddels is heel de familie al behandeld door Brains In Balance ;-)

Groetjes FrancineYrza heeft een paar jaar geleden de BSM therapie gedaan. Ze zat toen in groep 6 en liep ver achter met rekenen. Het zou een VMBO leerling worden. Niks mis mee, maar haar ouders dachten dat er meer in zat en zijn door een tip van vrienden bij de BSM therapie gekomen. Yrza is dit jaar gestart op de op het gymnasium. We zijn blij dat haar ouders hun gevoel hebben gevolgd.

Een blije opa en omaHè Wanda, ik weet nog dat ik van jou moest oefenen met een bal en een wankelplank (6 jaar geleden). Ook deed ik leuke testen bij jou met brillen en puzzels en behandelde jij mij op de behandeltafel. In het begin kon ik nog niet goed voetballen. Nu zit ik in de selectie! Het gaat goed hoor met mij. Ik doe nu de HAVO, had je niet gedacht hé!

Doei BarendOns kind is altijd wat verlegen geweest. Hij was zeer onzeker in nieuwe situaties en hing enorm aan mij. Eigenlijk al vanaf het kinderdagverblijf. Ook op school lukte het niet, hij liep achter in rekenen en spelling. We zijn nu bijna klaar met de BSM therapie en Maarten heeft meer zelfvertrouwen en zit lekker in zijn vel, hij gaat alleen in het park spelen en hij heeft laatst zelfs ruzie gehad met een jongen. Dit was voor ons bijzonder om mee te maken. De RT op school beklijft nu wel en de toetsen gaan beter omdat hij ze ook niet meer zo spannend vindt.

BedanktOnze dochter is altijd wat angstig geweest. Na de verhuizing werd dit erger en kreeg ze last van tics. Eerst hebben we de tics genegeerd maar toen ze op school geplaagd ging worden, zijn we via de huisarts met haar in de psychiatrie terecht gekomen. Hier kreeg ze gedragstherapie en medicatie waar ze alleen maar ongelukkiger van werd. Een nichtje van ons had goed resultaat van de oefeningen van de BSM de Jong therapie. Wij zijn toen ook met Abigail gestart. Wanda heeft Abigail behandeld waardoor de zenuwbanen in haar lijf beter konden werken en zij de voedingsstoffen die zij binnen kreeg beter kon opnemen uit haar darmen. Hierdoor liepen de zenuwprikkels geleidelijker over de zenuwbanen en is Abigail van haar tics afgekomen. In een spannende periode ontdekken er soms nog wel eens ééntje. Maar de nieuwe meester van groep 7 weet niet eens van de tics af, niemand ziet ze meer.

FrankBericht op de voice mail:

Wanda, de juf heeft letterlijk gezegd dat er een wonder is gebeurd met Nick! Dat hebben we mooi voor elkaar gekregen! Wij gaan door met de oefeningen, tot snel.
IrmaDe kleuterjuf heeft mij naar Wanda gestuurd met Sam. Sam is een dromerig kind, hij is snel afgeleid en hij houdt niet van tekenen en puzzelen. Motorisch is hij niet echt handig en omdat hij wel volgend jaar naar groep 3 moet volgen we nu de oefentherapie om het wat makkelijker te maken voor Sam. Ik vind het best lastig om elke dag 10 minuten met hem de oefeningen te doen in mijn drukke gezin. Maar goed, Sam vindt het niet erg en de eerst kleine resultaten zijn er; Sam zegt veel minder vaak “hè”en reageert wat sneller, ook kan hij nu met 3 opdrachtjes naar boven gestuurd worden. De juf zei van de week dat hij voor het eerst een werkje helemaal af had gekregen! Nu de rest nog...

De moeder van Sam, nu 3 maanden aan het oefenen.De school heeft mij min of meer voor het blok gezet. Of Ritalin of naar het speciaal onderwijs. Beide wilde ik niet. Wat ben ik blij dat we ons in de BSM de Jong therapie hebben gestort. Nu na een intensief half jaar heeft Dylano geen driftbuien meer en is hij in de klas ook beter te hanteren voor de meester. Dylano bleek alle sensorische prikkels van buitenaf niet goed af te kunnen remmen. Hij hoorde en zag alles wat er om hem heen gebeurde. Hij zei tegen Wanda: “Het is een kermis in mijn hoofd”. Dylano kon gewoon niks van de les volgen en raakte voortdurend geïrriteerd, onrustig en boos. Heel logisch eigenlijk. Ik weet niet hoe het verder gaat met Dylano maar voorlopig mag hij op school blijven, zonder Ritalin natuurlijk. Wij blijven gewoon 10 minuten per dag oefenen!

De moeder van Dylano.